ΕΛEN Menu

LABELicious: Διαγωνισμός σχεδιασμού ετικέτας

Categories

LABELicious: Διαγωνισμός σχεδιασμού ετικέτας

Ο FINAT, ο Ευρωπαϊκός Σύνδεσμος για τη Βιομηχανία της αυτοκόλλητης ετικέτας, με αφορμή τα 60ά γενέθλιά του, διοργανώνει, τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό σχεδιασμού ετικέτας,  #LABELicious.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18 έως 25 ετών, και οι συμμετέχοντες καλούνται να υποβάλλουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους, για τις ετικέτες, σε τρεις κατηγορίες:

  1. Smart/ Intelligent/ MultifunctionalLabels:Ζητούνται ‘’φρέσκιες’’ και εφαρμόσιμες ιδέες, σχετικά με το πώς μπορεί η τεχνολογία να συνδυαστεί με την επεξηγηματική-λειτουργική ετικέτα, δίνοντας την καλύτερη δυνατή αίσθηση αλλά και βελτιώνοντας την εικόνα της επιχειρηματικής πορείας του τελικού πελάτη μέχρι το 2025. Οι προτάσεις θα πρέπει να περιγράφουν πώς η τεχνολογία βοηθά την ετικέτα να δίνει με τρόπο άμεσο, προστιθέμενη αξία και λειτουργικότητα στο προϊόν και να δημιουργεί μεθόδους ή τεχνικές προώθησής του.

 

  1. BrandDesign: Η επόμενη γενιά ταλέντων, καλείται να δώσει νέα πνοή στο σχεδιασμό ετικέτας και ως προς την οπτικοποίηση, αλλά και ως προς την επωφελή και λειτουργική προοπτική. Οι προτάσεις πρέπει να περιγράφουν, πώς εν έτει 2025, μία αναγνωρίσιμη ετικέτα θα μπορέσει να δημιουργήσει ιδιαίτερη αίσθηση, με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και προστιθέμενη αξία για τα προϊόντα μιας εταιρείας.

 

 

  1. Sustainability: Στην κατηγορία αυτή, πρέπει να προταθεί ένα νέο είδος προσέγγισης, το οποίο θα βελτιώνει, σταθερά, τον τομέα της παραγωγής ετικέτας. Οι προτάσεις, εδώ, πρέπει να περιγράφουν, πώς το 2025 ένας νέος τρόπος προσέγγισης στο σχεδιασμό, την παραγωγή και την εφαρμογή της ετικέτας, είναι εφικτό να συνεισφέρει θετικά στη σταθερότητα της απόδοσης.

 

 

Οι νικητές και των τριών κατηγοριών θα κερδίσουν μία εβδομάδα εργασιακής εμπειρίας και δωρεάν επίσκεψη στη Labelexpo, στις Βρυξέλλες, όπου θα γίνει η τελετή βράβευσης και θα δοθεί το χρηματικό έπαθλο.

 

Σημαντικότερο όλων, ανεξαρτήτως του ποιοι θα νικήσουν στο διαγωνισμό, είναι πως η επόμενη γενιά έρχεται σε επαφή με ένα αντικείμενο, που δεν είναι ευρέως γνωστό, αλλά και οι προοπτικές που δημιουργούνται από την επαφή αυτή. Τεράστιο όφελος όμως, θα έχει και η ετικετοποιία, η οποία εκτός του ότι θα δει ‘’φρέσκιες’’ ιδέες να κατατίθενται στο τραπέζι της εξέλιξης του κλάδους της, θα έχει στη διάθεσή της και τα άτομα που θα μπορούν να τις εφαρμόσουν.

 

Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές στο www.Labelicious.eu, από 15 Ιανουαρίου μέχρι 15 Μαΐου 2019, ενώ για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν και με τα γραφεία του ΕΛΣΕΤ, του Ελληνικού Συνδέσμου Ετικετοποιών, από εδώ.

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!